domingo, 25 de xuño de 2006

** As cereixas e o seus beneficios


Antes de principiar, un saudiño a FENOSA, gracias por cortar a luz durante 10 minutos en toda o pobo. Menos mal, que seguro que logo nos descontades este contratempo da factura non???

Cando se foi a luz estaba escribindo sobre as cereixas. É un artigo que tería que ter sido colgado o día 24/06/2006 e así sería se FENOSA non fixese das súas....

------------------

Neste artigo non vou falar de "Las cerezas", o programa de Julia Otero, que so durou uns meses en TVE-1, antes de ser retirado da programación pola "súa baixa audiencia". Bueno, polo menos durou máis ca outros....

Dicía que non ía falar de televisión e así é. Hoxe vou adicarlle o meu artigo a unha froita que me encanta moito, ó igual que outra moita xente. Estoume a referir ás cereixas. Disque existen máis de 40 variedades deste exquisito froito. Non sei, persoalmente distingo entre as que son vermellas e as moradas, quedándome mellor co sabor destas últimas...
As cereixas máis famosas son as que se cultivan no extremeño "Valle del Jerte", en Cáceres. Que ben saben as condenadas!!!!. Abril, maio e xuño é a época de disfrutar co seu sabor. Quizás o mes por excelencia sexa o de maio.

Agora que remata o mes de xuño, as cereixas xa están máis caras porque xa quedan poucas. Teremos que esperar ó ano que ven para voltar a comelas.


Iso non é todo. Os beneficios das cereixas son bastantes. Vaia aquí un elenco deles:

· Depurativa, diurética e laxante .
· Rica en minerais (feroo, potasio e calcio) e reconstituínte orgánica.
· Fonte importante de vitamina C e bioflavonoides, cun gran poder antioxidante.
· Posee ácido eláxico, un inhibidor da producción de células canceríxenas.
· Baixo contido calórico (100 gramos de cereixas so aportan 39 calorías) . · A súa pulpa contén levulosa, un azúcar directamente asimilable que as persoas diabéticas poden tolerar.
· Prevén a acidez de estómago.
·O seu consumo diario axuda a reducir os niveis sanguíneos de ácido úrico, o que pode evita-la gota.
· Axuda na insuficiencia renal
· Combate os estados depresivos.
· Contén propiedades afrodisíacas, gracias ás doses de vitamina B que aporta.
· Constitúe un elemento moi eficaz para fortalece-las funciós cerebrais.
· Se son inxeridas unha hora antes o unha hora despois das comidas favorecen en gran medida a dixestión.


Valores nutricionais
Ademais do placer de disfrutar das súas excepcionais cualidades organolépticas tales como a súa atractiva cor, e agradable e equilibrado sabor, o consumo de cereixas supón suministrar ó organismo un interesante aporte de compostos saudables.

A súa composición química indícanos que desde o punto de vista nutricional a cereixa é unha excelente fonte de vitaminas, ten un baixo contido calórico e de grasas, o que lle confire un lugar destacado na reputada “dieta mediterránea”.

0 comentarios feitos. Deixa o teu!!!!! :